'Gewoon Grijs', of toch liever, 'Kans op Kleur'?

Al onze stenen komen uit hetzelfde rivierengebied, en hebben dus min of meer dezelfde eigenschappen als het gaat om, type, gladheid, steensoort en soortelijk gewicht. Geen steen is echter hetzelfde! En dat mag gezien worden ook! Daarom, verkopen wij onze stenen in twee types sets. Hieronder lees je over de verschillen (én de overeenkomsten!) tussen deze sets.

 • Onze 'Gewoon Grijs' Stenen


  De verschillen

  - Deze stenen zijn over het algemeen vooral grijs van kleur. Stenen met afwijkende kleuren komen zeker voor, maar minder vaak dan in onze 'Kans op Kleur' set.

  - De gemiddelde maat stenen is over het algemeen íéts kleiner dan in onze andere set. Onze selectiemaat van beide sets is hetzelfde, maar waar de gemiddelde steenlengte van de gekleurde sets meestal tussen de 6 en de 7 centimeter in doorsnee zit, is dat bij de grijze stenen vaak eerder tussen de 5,5 en de 6,5cm.

  - Meer dynamische vormen. In deze set kom je meer stenen tegen met afwijkende vormen. Denk hierbij aan langwerpige stenen, minder ovalen stenen, etc.  De overeenkomsten

  - Gewonnen in hetzelfde rivieren netwerk
  - Handmatig geselecteerd
  - Waar nodig bij-gepolijst ('getuimeld' of 'getrommeld')
  - 15 stenen per set
  - Gladde stenen
  - Platte stenen
  - Tussen de 0,6 en de 2cm dik
  - Tussen de 5 en de 8cm in doorsnee

  Bestel nu! 
 • Onze 'Kans op Kleur' stenen


  De verschillen

  - Deze stenen komen uit een batch met een enorme variatie aan kleuren. Dit betekent niet dat je met deze set verzekerd bent van stenen zo kleurrijk als op de bovenstaande foto. Wel is de kans dat je in deze set stenen vindt met andere kleuren dan grijs (zeker wanneer je ze nat bekijkt!) vele malen groter dan in onze 'Gewoon Grijs' set. Welke kleuren er in deze set zitten, dat is verder eigenlijk eindeloos. Dat is het mooie van de natuur! Groentinten, maar ook blauw, rood, paars, wit, geel en bruin; je kan het allemaal tegenkomen!

  - De gemiddelde maat stenen is over het algemeen íéts groter dan in onze Gewoon Grijs set. Onze selectiemaat van beide sets is hetzelfde, maar waar de gemiddelde steenlengte van de grijze sets meestal tussen de 5,5 en de 6,5 centimeter in doorsnee zit, is dat bij de gekleurde stenen vaak eerder tussen de 6 en de 7 cm.

  - Vooral ronde en ovale stenen. In deze set zitten over het algemeen vooral stenen die rond of ovaal zijn. Ook


  De overeenkomsten

  - Gewonnen in hetzelfde rivieren netwerk
  - Handmatig geselecteerd
  - Waar nodig bij gepolijst ('getuimeld' of 'getrommeld')
  - 15 stenen per set
  - Gladde stenen
  - Platte stenen
  - Tussen de 0,6 en de 2cm dik
  - Tussen de 5 en de 8cm in doorsnee

  Bestel nu! 

Belangrijk: voor alle sets die wij verkopen geldt: kwaliteit staat voorop! In de eerste plaats qua stenen, maar ook qua selectie. Echter, het blijft hier gaan over de handmatige selectie van duizenden natuurproducten. Er kunnen dan ook geen rechten aan de exacte samenstelling van onze sets ontleend worden. 'Gewoon Grijs' sets met relatief veel gekleurde stenen, 'Kans op Kleur' sets die eigenlijk best 'grijs waren', afwijkende maten en vormen: het zal allemaal zo nu en dan voorkomen. De stenen komen immers uit dezelfde regio. Wij trachten zo duidelijk mogelijk te communiceren over onze stenen, maar gezien de aard van het product, zal er altijd wat kwaliteitsverschil blijven, hiervoor vragen wij jullie begrip!