Mooie stenen: zó kiezen wij die!

 • Van de rivier...

  Tja, want zonder rivieren... Geen stenen! Nee, maar zonder grapjes, net als de meeste stenen worden onze stenen verzameld in de benedenloop van een rivier of afgraafgebied.

  Wat onze stenen echter anders maakt dan veel andere stenen die voor beschildering verkocht worden, is dat ze ook daadwerkelijk speciaal voor beschildering gewonnen worden. Dat wil zeggen: de graafmachines die onze stenen winnen, zijn specifiek op zoek naar stenen die zo mooi zijn, dat ze beschilderbaar zijn.

  Het zijn dus niet de 'mooiste kindjes uit de klas' uit een groeve waar vooral sierstenen voor in tuinen gewonnen worden, maar het zijn echt stenen, bedoeld om te beschilderen. Is een bepaalde afgraafplek niet meer goed genoeg? Dan verplaatst de graafmachine gewoon naar een ander gebied!

  Geen stenen dus afkomstig uit twintig kilozakken van een tuincentrum, maar stenen écht gezocht voor beschildering.

 • ... via de 'stenentuin' ...

  Nadat de graafmachines mooie stenen hebben gevonden, worden deze uitgespreid over wat een 'stone garden' of 'stenentuin' genoemd wordt. Dit is een groot veld, vaak niet ver van de rivier, waar de gewonnen stenen over uitgespreid worden.

  Hier begint vervolgens de eerste échte selectie. Handmatig wordt dit veld afgelopen op zoek naar de mooiste stenen. Deze stenen worden vervolgens in kleine emmertjes verzameld. Het is echt een beetje strandjutten! Is een steen minder mooi? Dan wordt deze op een grote hoop gegooid. De stenen in hopen worden later afgevoerd en gebruikt voor andere toepassingen.

 • ... hup de big bag in!

  Zodra een emmertje vol is met mooie stenen, wordt deze geleegd. In een grote zak. In zo'n zak zit soms wel 5000 kilo stenen?!

  De zak stenen wordt vervolgens meegevoerd naar de plek waar ze gewassen en verpakt gaan worden.

  Bij het vullen van de big bags worden de stenen nog eens goed onder de loep genomen. Wordt er toch nog een ongeschikt schildersteentje gevonden? Dan wordt deze niet in de zak gestopt!

 • Dan door de wasstraat...

  Tijd voor de volgende selectie: die bij het wassen! Stoffige stenen zijn immers moeilijk écht goed te beoordelen.

  Daarom worden al onze stenen 1 of 2 keer gewassen. Dit gebeurd in zogenaamde 'tumblers' ook wel tuimelaars of trommels. Dit zijn een soort grote, schuddende bakken waarin stenen niet alleen nat gemaakt worden, maar ook een beetje gepolijst, om ze nog gladder te maken.

  De meeste van onze stenen gaan vaak maar erg kort (1x) in dit soort trommels. De aanvankelijke kwaliteit van de meeste van onze stenen is namelijk erg hoog. Is een steen echter niet geschikt genoeg, maar kan hij dat wel worden na wat langer polijsten? Dan gaat een steen op voor een tweede trommelronde.

  Stenen die voor of na de eerste trommelronde alsnog niet geschikt blijken, worden weer weggegooid.

 • ... naar het inpakstation ...

  Nu is het dan eindelijk tijd om onze verpakkingen in te pakken. Ook dit gebeurt weer met veel oog voor detail. Stenen die toch niet geschikt geacht worden voor beschildering, worden gewoon weer weggegooid, al zijn dat er in deze fase vaak niet zoveel meer!

  Zodra een doosje is ingepakt, wordt het doosje ook nog gewogen en de dikte gemeten. Dit wordt gedaan om te garanderen dat onze verpakking een brievenbusverpakking blijft!

  Tot slot worden onze doosjes per 10 verpakt in één stevige omdoos. Deze doos is, net als onze individuele verpakkingen van erg dik karton. Alles om onze stenen ook echt mooi te houden!

  Een doos met 10 sets stenen is (als je een beetje sterk bent wel!) net goed te tillen en ook licht genoeg om met 1 verzendlabel op te sturen. Vandaar dat wij bij bestelling van 10 sets dan ook 25% korting kunnen geven!

  Let op: Onze inpakstations zijn erg stoffig. Ook al worden al onze stenen gewassen, wij raden je aan om ze thuis voor gebruik alsnog te wassen! Alleen dan zie je écht goed wat voor stenen je in de kuip hebt!

 • ... en de kwaliteitscontrole!

  Tot slot... het blijven stenen die door de tand des tijds door de natuur gemaakt zijn. Je bent er nooit 100% zeker van dat een steen top is, en je bent altijd afhankelijk van de grillen van de natuur en het weer!

  Daarom openen wij per doos van 10 stuks, 1 verpakking om te controleren of de kwaliteit van onze stenen wel écht goed is. Alleen zo, kunnen wij onze kwaliteit écht waarborgen.

  De stenen die hieruit gehaald worden, zullen in de nabije toekomst in andere vormen dan onze huidige twee sets, op onze website verkocht worden.